Skip links

Kalundborg er godt fra land med EyeJustRead

I Kalundborg Kommune har en vellykket afprøvning af EyeJustRead på Skolen på Herredsåsen ført til, at skolen nu anvender EyeJustRead som en fast del af deres arbejde med elevernes læseudvikling.

Der ses flere gode fordele bag EyeJustRead. Først og fremmest ses der et bedre samarbejde mellem elever og lærere og bedre involvering af forældre, som betyder, at eleverne ikke sidder alene med læseudfordringerne.

Anne-Mette Lund-Konggaard, konstitueret skoleleder – Skolen på Herredsåsen

Det fokuserede afprøvningsforløb har fundet sted umiddelbart inden årsskiftet 2022. I afprøvningsforløbet har læsevejleder fra Skolen på Herredsåsen Trine Sustmann spillet en helt central rolle. Om sine erfaringer fra forløbet siger Trine: “EyeJustRead giver mig en rigtig god platform at tale med mine kollegaer ud fra, når vi arbejder med indsatser for vores elever“.

Trine Sustmann sidder her sammen med elev fra Skolen på Herredsåsen. Eleven har netop afsluttet kalibrering af eyetrackeren og skal til at læse.

For Skole på Herredsåsen har det været vigtigt, at arbejdet med læseindsatser ikke er læsevejlederens ansvar alene. Derfor udføres målinger af elevers læsninger også af klassers faste lærere, hvorefter læsevejledere kigger med på de målte læsninger sammen med årgangenes faste lærerteam. Dermed spares der en masse tid på læsetestning og muligheden for drøftelse af indsatser styrkes.

Læseværktøjet er også gavnligt på tværs af faggrupper, og det vil generelt kunne danne et godt fundament for et samarbejde, også på tværs af kommunens skoler. På den måde understøtter projektet den overordnede udvikling af Kalundborg Kommunes skoler.

Henriette Ergemann, formanden for Børn- og Familieudvalget – Kalundborg Kommune

Læs hele artiklen fra Kalundborg Kommunes lokalavis omkring anvendelse af EyeJustRead i Kalundborg Kommune HER

Hør Trine fortælle om erfaringerne med EyeJustRead.

Trine Sustmann fortæller i videoen ovenfor om anvendelsen af EyeJustRead i Kalundborg

Vil du selv prøve EyeJustRead med dine elever, så udfyld formularen herunder. Så får vi et afprøvningsforløb på plads med EyeJustRead hos dig.