Skip links

Konferencer og events i efteråret 2022

Efteråret 2022 bliver travlt – ikke mindst på grund af konferencer og events. Vi har samlet et overblik herunder, så det er let at få et overblik over, hvornår vi kan mødes.

Klik på links ved de enkelte begivenheder for at læse mere.


Læsevejlederdag ØST “Læsevejledere på Docken”

Læsevejledere på Docken – Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn. Landsforeningen af Læsepædagoger har sammensat et rigtig spændende program den 25. oktober med gode muligheder for at få sin viden om blandt andet ordblinderisikotesten opdateret. I løbet af dagen er der mulighed for at besøge EyeJustRead & Ordheltenes stand. Der er også en programsat “markedsplads”, hvor udstillere fortæller om deres materialer.

Stemningsbillede fra sidste års Læsevejlederdag ØST. Også i år er vi klar til at fortælle om mulighederne med EyeJustRead til måling af læsning med henblik på at styrke jeres læseindsatser. I år har vi også Ordheltene til træning af læsestrategier med.

Hvis du vil være sikker på, at vi finder tid til at fange hinanden, så book et tidspunkt til en snak under konferencen.


  Undervisningsministeriets Digitaliserings_dage

  Undervisningsministeriet har som noget nyt lanceret den gratis, virtuelle konference “Digitaliserings_dage”. Den 9. november afholdes sporet “Ordblindhed og andre læsevanskeligheder” og her holder Sigrid Klerke fra EyeJustRead og Læseforsker Stine Fuglsang Engmose oplæg under overskriften “Snubler øjnene når læsningen er usikker?”

  Stine Fuglsang Engmose (tv) og Sigrid Klerke (th) holder oplæg på Undervisningsministeriets Digitaliserings_dage

  Stine og Sigrid vil fortælle om erfaringerne fra et forskningsprojekt, hvor elevers læsning er målt med EyeJustRead og data sammenholdt med elevernes læse- og staveprøveresultater. Perspektiverne er virkelig lovende, ikke mindst fordi målinger af læsning med EyeJustRead tager få minutter, og ikke bringer elever i test-stress. Målinger af læsning med EyeJustRead kan foretages løbende og dermed bruges til at vise elevers fremskridt og udvikling i eksempelvis fokuserede læseforløb.

  Konferencen er virtuel og gratis at deltage i. Sigrid og Stine holder oplæg kl 15.15-15.55. Se det fulde program for konferencen her.

  Hvis du ønsker at få oplæg tilsendt efterfølgende, så udfyld kontaktformularen herunder – så sender vi link til oplæg til dig.


   Læsevejledere på Munkebjerg og Munkebjergkonferencen

   Munkebjergkonferencen i Vejle er kendt af de fleste, som arbejder med læseområdet. Landsforeningen af Læsepædagoger har sammensat et rigtig spændende program med gode muligheder for at få sin viden om blandt andet ordblinderisikotesten opdateret. I løbet af dagen er der mulighed for at besøge EyeJustRead & Ordheltenes stand. Der er også en programsat “markedsplads”, hvor udstillere fortæller om deres materialer.

   På sidste års Munkebjergkonference blev nyheden om at EyeJustRead har overtaget Ordheltene lanceret.

   Hvis du vil være sikker på, at vi finder tid til at fange hinanden, så book et tidspunkt til en snak under konferencen.