Skip links

OM OS

Vores mission er at samle forskningsbaserede materialer og værktøjer til arbejdet med læseudvikling ét sted.

Måling af læsning er et fundament for at forstå, forbedre, følge og formidle læseres niveau. Træning er nødvendig, hvis alle læsere skal udvikle sig og blive så dygtige som muligt. Læs mere om hvordan vores materialer understøtter både måling og træning.

Fra tidligt arbejde med sproglig udvikling til databaseret måling af læseudvikling

Skriftsprogligt arbejde kræver vedholdende og målrettede indsatser, hvis alle læsere skal nås. Driller læseudviklingen, er det ekstra vigtigt med nogle effektive materialer. Derfor har vi samlet værktøjer, som understøtter arbejdet med at give alle læsere de bedste betingelser for at blive så sikre som muligt.

Måling

Måling af læseudvikling uden test

Træt af test?! EyeJustRead er til det fokuserede arbejde med at måle, følge og fastholde alle læseres udvikling – uden at læseren skal testes. Ved hjælp af eyetracking laves nøjagtige analyser af læserens strategier og udviklingsmuligheder, så de mest relevante indsatser kan iværksættes og følges over tid. Målingerne tager under 2 minutter og kan dermed muliggøre den løbende evaluering og tilpasning af læseindsatser.

Mål læsning

Mål, følg og fasthold alle læseres læseudvikling

Læs mere

Træning

Træning af læseudvikling – på alderssvarende og funktionelt niveau

🗣️ Udtaleappen understøtter, at det sproglige fundament er på plads, så de efterfølgende indsatser omkring læsning får de bedste betingelser.

📚 Læseappen understøtter det tidlige bogstav-lyd arbejde, så læseindlæringen kan iværksættes.

🦸🏼‍♂️ Ordheltene træner forskningsbaserede læsestrategier målrettet både begynderlæsere, læseudfordrede og ordblinde læsere.

Udtaleappen

Træner det sproglige fundament for læsning.

BH – 1. Klasse

Læs mere

Læseappen

Træner kobling mellem bogstaver og lyde.

0 – 2. Klasse

Læs mere

Ordheltene

Træner de vigtigste læsestrategier.

1. – 5. Klasse

Læs mere