Skip links

Opdatering af EyeJustRead

Version 1.9 – den største opdatering længe!

Den nye version indeholder et helt nyt overblik over elevers læsninger. Overblikket kalder vi analyse, og du finder det som én af de øverste faner, når du er logget ind i EyeJustRead. I overblikket har du fleksibilitet til at filtrere efter perioden for elevernes læsning, lix-intervallet, og specifikke bøger. 

Analyse-fanen findes øverst på siden “overblik”, men også når du klikker ind på en elev.

Selve analyseoverblikket kan indstilles efter to overordnede visualiseringer “hastighed og fejlprocent” og “hastighed og lix“. Forholdet mellem hastighed og fejlprocent er inddelt i kategorier svarende til de normerede kategorier for individuel højtlæsning tilpasset 3.-7. klassetrin for udvalgte tekster med LIX 9-26 og sætninger af stigende sværhedsgrad. Hastighed og lix viser elevers læsehastighed, fordelt i forhold til bøgernes sværhedsgrad. Fra slutningen af 2. klasse er den forventede læsehastighed ca. 100 ord pr. minut for oplæsning af alderssvarende børnelitteratur. Hvis eleven kan læse højt med denne hastighed og ganske få fejl, er teksten altså ikke for svær.

Det nye analyseoverblik giver væsentligt styrkede muligheder for at se udviklingen af alle elevers læsning. Du kan nemlig både få overblik over hele skolen, årgange, læsegrupper og hver enkelt elevs læsning.

God fornøjelse!